ZÁKLADNÍ KURZ
INFORMACE:
KDY: Pátek, sobota, neděle - zahájení ve 12:00, odjezd - neděle dopoledne.
KDE: Paračov u Strakonic
POČET ÚČASTNÍKŮ: 8 až 10
ROZSAH: 18 vyučovacích hodin + konzultace
ZKOUŠKY: Součástí je krátká ústní zkouška
OSVĚDČENÍ: Každý účastník obdrží absolventský certifikát
CENA: 6.500,- Kč
PROGRAM:
Historie vína - úvod
Vinařská geografie
Starý kontinent a Nový svět
Kategorie vín
Klasifikace francouzských vín z roku 1855
Výroba bílých vín
Výroba růžových vín
Výroba červených vín
Výroba Ledových a Slámových vín
Čtení etikety
Skladování, archivace, zátky a korky
Sommeliérské pomůcky
Servírování vína, teploty a gastronomická doporučení
Odborná terminologie
DEGUSTACE:
Ochutnávka bílých přívlastkových vín
Kabinet, Pozdní sběr, Výběr z hroznů,
Výběr z bobulí, Ledové víno, Slámové víno
Ochutnávka Bordeaux, Beaujolais a Burgundských vín
Ochutnávka slavného Chateauneuf du Pape
Ochutnávka starého ročníku - garantujeme nejméně 20 let
(Zatím nejstarší u nás degustované víno mělo 57 let)
Ochutnávka až 20ti druhů sýrů.
PODMÍNKY:
Do kurzu se mohou zapsat pouze osoby starší 18ti let a je určen jak milovníkům dobrého jídla a pití - amatérům, tak například i začínajícím pracovníkům ve vinotékách nebo gastronomii. Vhodný je i jako dárek.
Každý účastník kurzu se stává po dobu jeho trvání členem uzavřené společnosti, což znamená, že do objektu nemají přístup jiné osoby, nejste tedy ničím rušeni a tento slouží pouze pro naši potřebu.
S sebou je třeba vzít poznámkový sešit, psací potřeby a přezůvky.
Vždy po ukončení oficiální části, si mohou účastníci na místě zakoupit pivo, víno, destiláty, kávu, apod.
CENA:
3.000,- Kč záloha + 3.500,- Kč doplatek